طی یک سخنرانی در یکی از دبیرستانهای ایالات متحده، بیل گیتس خطاب به دانشآموزان گفت که در دبیرستان خیلی چیزها را به دانشآموزان نمیآموزند. او هفت اصل مهم را که دانشآموزان در دبیرستان فرا نمیگیرند، به شرح زیر نام برد:
اصل اوّل: در زندگی همه چیز عادلانه نیست؛ پس بهتر است با این حقیقت کنار بیایید.
اصل دوم: دنیا برای عزت نفس شما اهمیتی قایل نیست. در این دنیا از شما انتظار میرود که قبل از اینکه نسبت به خودتان احساس خوبی داشته باشید، کار مثبتی انجام دهید.
اصل سوم: پس از فارغالتحصیل شدن از دبیرستان و استخدام شدن، کسی به شما ۴۰ هزار دلار در سال نخواهد داد. به همین ترتیب قبل از آن که بتوانید به مقام معاون ارشد با اتومبیل مجهز و تلفن موبایل برسید، باید برای این مقام و مزایایش زحمت بکشید.
اصل چهارم: اگر فکر میکنید آموزگارتان سختگیر است، سخت در اشتباه هستید. پس از استخدام شدن متوجّه خواهید شد که رئیس شما خیلی سختگیرتر از آموزگارتان است؛ چون امنیت شغلی آموزگاران را ندارد.
اصل پنجم: پختن همبرگر در رستورانها با غرور و شأن شما در تضاد نیست. پدربزرگهای ما برای این کار اصطلاح دیگری داشتند؛ از نظر آنها این کار یک فرصت بود. (اگر خواسته باشیم آن را با جامعه و موقعیت حال حاضر خودمان مقایسه کنیم، شاید بتوان گفت هر موقعیت جدید، هر مرحله جدید و هر امتحان، یک فرصت طلایی برای ابراز وجود است. پس میتوان آن را به بهترین شکل دریافت کرد.)
اصل ششم: اگر در کارتان موفق نیستید، والدین خود را ملامت نکنید. از نالیدن دست بکشید و از اشتباهات خود درس بگیرید.
اصل هفتم: قبل از آنکه شما متولد بشوید، والدین شما هم جوانان پرشوری بودند و به صورتی که اکنون به نظر شما میرسد، نبودند.
درج دیدگاه